Perele sunt printre cele mai indrăgite fructe de toamnă. Coaja de pară conţine o substanţă denumită amfakt, aceasta având puteri miraculoase asupra intregului organism. Aromate şi zemoase, consumul regulat de pere cu tot cu coajă, poate fi un remediu natural împotriva diverselor afecţiuni. Perele oferă un întreg depozit de vitamine şi săruri minerale foarte benefice organismului şi sistemului imunitar. Perele sunt o sursă excelentă de fibre, vitamina C, cupru şi vitamina K. Chiar dacă sunt dulci, perele se numără printre fructele care au foarte mulţi nutrienţi şi puţine calorii .
Perele sunt recomandate spre consum si diabeticilor, dar şi persoanelor care doresc să slăbească (consumate in timpul zilei) şi care au nevoie de energie la birou, datorită indicelui glicemic scăzut (38) şi capacităţii de a regla nivelul glucozei din sânge.
Antioxidanţii se găsesc din belşug în fruct, protejează capilarele şi împiedică acţiunea nocivă a radicalilor liberi.
Perele au efect sedativ şi calmant asupra sistemului nervos, la fel ca un medicament de combatere a efectului stresului.
Sucul natural de pere (făcut in casă) creează o stare de calm şi relaxare asupra persoanelor care beau zilnic un litru din această licoare.
În cazurile de litiază urinară nutriţioniştii recomandă să consumul zilnic timp de două sau trei săptămâni câte un litru sau doi de suc de pere pe zi. Acest remediu poate dizolva sau mărunţi pietrele, favorizând eliminarea lor prin mărirea diurezei.
Aşadar, ne putem menţine starea de sănătate având un regim alimentar echilibrat, si consumand fructe naturale.