Cateva idei de aperitive reci

14812

  Astăzi ne-am propus sa vă prezentăm  cateva idei pentru  aperitivele reci, nu vor da gres niciodată,  vă vor fi de folos in amenajare celor mai frumoase mese in familie. Cantitătile exacte nu le voi mentiona, fiecare va folosi ce  cantitate doreste in functie de numărul de aperitive pe care vrea să le facă .

Buburuze decorative cu somon   

Vom avea nevoie de o baghetă de paine,  icre albe, somon afumat, rosii cherry, pătrunjel si măsline negre fără samburi. Vor iesi in evidentă cu sigurantă la orice petrecere. Se taie bagheta de paine in rondele, si fiecare rondea se taie in două. Se vor unge rondelel cu icre, se portionează somonul in fasii si peste fiecare rondea se va pune o fasie de somon. Rosiile cherry se taie in două, li se scot samburii si fiecare bucătică se va cresta la un capat, astfel vom forma corpul buburuzei. Se vor aseza rosiile peste somnon. Se vor tăia măslinele in două. Vom pune pe fiecare bucată de paine capul buburuzei, o frunză de pătrunjel si vom forma bulinele buburuzelor folosind măsline tocate cat mai mărunt .Puisori din ouă fierte.

Vom avea nevoie de ouă fierte, măsline si morcov fiert. Fierbeti ouăle cat mai tari, si lăsati-le să se răcească. Se fierb morcovii, se cojesc si se toacă cat mai mărunt posibil. Măslinele se toacă mărunt. Tăiati ouăle in două, si folosind  măslinele tocate formati ochisorii puiului, iar cu morcovul formati ciocul. Simplu si de efect.

Gladiole din felii de branza si cartofi prăjiti.

Vom avea nevoie de felii de branză clasică sau gouda, cartofi prăjiti pai si frunze verzi de ceapă. Feliile de branză tăiate pătrătele se pun pe un blat de lucru, se pune un cartof prăjit in mijloc si se strang către interior două colturi. Asezăm florile formate pe un platou, distribuite stanga dreapta si le unim folosind frunze verzi de ceapă pe care le putem lega de flori, pentru a crea un aspect cat mai estetic si real.Rondele de castravete cu branză si verdeturi.

Vom avea nevoie de castraveti fabio, o cremă de branză, o legătură de mărar, rosii cherry si putin piper.  Se ia un castravete fabio, se cojeste partial, formand dungi de-a lungul castravetelui, apoi se feliază in rondele cat mai egale. Se amestecă crema de branză cu mărarul tocat cat mai mărunt, cu piperul si cu ajutorul unui pos se decorează rondelel de castravete. Deasupra de decorează cu rosii cherry tăiate feliute.

Lalele din rosii umplute.

Se vor folosii rosii micute, tari si  lunguiete, crema de branză si foi de ceapă verde. Se spală rosiile, se sterg cu un servetel de  hartie si cu un cutit foarte ascutit se  face o cruce in varful fiecărei rosii. Cu o lingurita se scoate miezul si samburii rosiei, avand grijă să nu-i stricati forma rosiei. Se foloseste o cremă de branză la alegere (simplă sau cu verdeată), după preferinta fiecăruia. Se umplu rosiile crestate cu branză, se pun pe un platou si se formează coditele cu ajutorul frunzelor de ceapă verde.

Buburuze din rosii.

Vom avea nevoie de biscuiti salatini, cremă de branză, măsline fără samburi, rosii cherry, codite de mărar sau pătrunjel. Se unge fiecare biscuit salatini cu crema de branză, apoi se taie rosiile cherii in două, se formează aripile buburuzelor. Pentru capetele buburuzelor se vor folosi măsline fără samburi, si ca antenute se pot folosii caditele de la mărar sau pătrunjel.

Frigărui decorative din ou.

Vom avea nevoie de ouă fierte, rosii cherry, betisoare pentru frigărui, bulgărasi de branză si o legătură de pătrunjel. La baza sunt ouăle mici fierte cat mai tari. Rosiile cherii se taie in două, se scot semintele cu o lingurită si capacele de rosii se pun peste ouă, formand o ciupercută. Se vor infige intr-o frigăruie cate două ouă ciupercute, se pune in partea de jos a oului, o frunză de pătrunjel, iar petele albe după ciupercute sunt formate din bulgărasi de branză măruntiti cat mai mic.Trandafiri din suncă.

Se vor folosii ardei iuti verzi, si felii de suncă presată mai subtirele, sau felii de salam. Se taie cca 2/3 din lungimea ardeilor si se păstrează partea cu codită. Se scot semintele din fiecare codita de ardei si se franjurează codita ardeiului cu miscări in zig zag efectuate pe marginea ardeiului.

Se ia fiecare felie de suncă si se pliază usor in jumătate, apoi incă o dată pe jumătate , apoi se infige in ardeii. Se răsfira petalele de suncă si trandafirii sunt gata.Fundite din salam chorizo.

Vom avea nevoie de scobitori, măsline verzi umplute cu ardei, cremă de branză cu mărar. Feliile de chorizo se decorează cu ajutorul unui pos cu crema de branză cu mărar. Se strang la mijloc asemeni unei fundite si se trece o scoboitoare prin fiecare felie. Pe ambele capete ale scobitorii se infig măsline verzi umplute cu ardei. Veti obtine niste fundite delicioase si de efect.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!