Cum preparăm cea mai bună slăninuţă fiartă cu usturoi şi boia

9571

Ingrediente :  un kilogram de slănină de pe burta porcului cu putină carne prin ea, 8 căţei de usturoi 2 foi de dafin, o lingură boabe de piper negru,  6-8 boabe de ienibahar,  4 litri zeamă de varză (sau apă cu sare), 2-3 linguri boia de ardei dulce,  o lingură de ulei, o linguriţă de sare

Mod de preparare : Se pun la fiert 4 litri de zeamă de varză sau de apă în care am dizolvat 2-3 linguri de sare. Se adăugă foile de dafin, patru căţei de usturoi curăţaţi si zdrobiti, foile de dafin, boabele de piper, de ienibahar. Slănina se porţionează în bucăţi după preferinta fiecăruia, ca să intre în vasul de fierbere si se pune in zeama de varză. Se lasă totul la fiert timp de 40 de minute. Verificaţi dacă slănina s-a fiert, înfigand în ea o furculiţa.

Dacă furculiţa intră uşor în slănină, înseamnă că este suficient de fiartă. Dacă nu s-a fiert suficient, o mai lăsaţi încă zece minute. Slănina nu trebuie fiartă foarte mult ca să nu devină prea moale. După ce bucăţile de slănină sunt fierte, se scot si se aşează in chiuveta între două funduri de lemn ca să se răcească, si să se scurgă zeama. Deasupra puneţi o greutate pentru a presa bine. Usturoiului rămas se pisează, se freacă cu sare si linguria de ulei pană se obtine o pastă. Pasta de usturoi  rezultată se întinde peste bucăţile de slănină, apoi se trece sunca prin boiaua de ardei si se intinde uniform peste slanină. Se acoperă cu o folie alimentară si se lasă pană a doua zi, apoi se poate consuma. Slănina fiartă cu usturoi si boia va fi păstrata la rece. Dacă pregătiti o cantitate mare, slanina fiarta cu usturoi si boia, poate fi păstrată in congelator.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!