Sirop de Papadie Macerat în Miere de Albine

10249
Sirop De Papadie Macerat In Miere de Albine
Sirop De Papadie Macerat In Miere de Albine

Bună tuturor! Azi vă invit să ne reconectăm cu natura și să profităm de beneficiile ei, printr-o rețetă simplă și sănătoasă: sirop de papadie macerat în miere de albine. Combinați dulceața mierii cu proprietățile medicinale ale florilor de papadie pentru a crea un sirop care poate fi folosit ca aditiv natural la ceai sau alte băuturi.

IngredienteCantitate
Flori de papadie300 g
Miere de albine400 g
Tabel ingrediente sirop de papadie macerat in miere de albine

Mod de Preparare

  1. Într-o zi însorită de primăvară sau început de vară, culegeți florile de papadie. Asigurați-vă că acestea sunt complet deschise și că le culegeți din zone nepoluate.
  2. Îndepărtați codițele florilor, care pot fi amare, apoi clătiți-le sub jet de apă rece pentru a înlătura impuritățile.
  3. Lăsați florile să se usuce pentru 5 minute pe un prosop de hârtie.
  4. Într-un borcan mare sterilizat, puneți un strat de flori, apoi un strat de miere. Repetați până se termină ingredientele, asigurându-vă că florile sunt complet îmbrăcate în miere.
  5. Depozitați borcanul într-un loc răcoros și lăsați-l la macerat timp de 2-3 săptămâni. În acest timp, amestecați conținutul cu o lingură de lemn din când în când.
  6. După 3 săptămâni, strecurați siropul și puneți-l în sticle sterilizate. Închideți bine sticlele și depozitați-le într-un loc răcoros și ferit de lumină.

❗ Florile de papadie se pun la macerat imediat dupa cules, fiindca se vor inchide daca dau de racoare si sunt lasate prea mult.

Mici secrete: Mierea de salcâm este o alegere excelentă pentru această rețetă, deoarece este mai fluidă și nu cristalizează atunci când siropul este lăsat la macerat.

Siropul de papadie fiind un sirop obtinut din ingrediente 100% naturale,fara aditivi,ofera oganismului o gramada de beneficii.

Reteta Sirop De Papadie Macerat In Miere de Albine
Reteta Sirop De Papadie Macerat In Miere de Albine

Beneficiile consumului de sirop de papadie macerat in miere de albine:

  1. Amelioreaza afectiunile ficatului, in mod special ficatul gras non-alcoolic. Poti face cura de 10 zile lunar folosind siropul de papadie, cate 1 lingurita pe zi dupa masa, pentru a ameliora și a stimula buna functionare a ficatului.
  2. Stimuleaza digestia. Inulina, un carbohidrat care asigură buna functionare a sistemului gastrointestinal, se regaseste din belsug în papadie.Consumul siropului de papadie poate reechilibra flora intestinala, substantele active din papadie sustin activitatea bilei si asigura o digestie buna.
  3. Reglează nivelul de zahar din sange, important pentru persoanele diabetice. Siropul de papadie stimuleaza funcționarea pancreasului, si se regleaza nivelul de zahar din sange.
  4. Este benefic pentru piele. Afectiunile pielii cauzate de infectii fungice sau microbiene pot fi tratate cu sirop de papadie, avand proprietati antifungice și antibacteriene. Siropul se aplica pe piele, se lasa sa actioneze peste noapte pentru ameliorarea afectiunilor pielii.
  5. Te ajuta sa slabesti. Siropul de papadie stimuleaza eliminarea lichidelor din organism, având efect diuretic. Fiind foarte dulce poate fi folosit pe post de indulcitor natural.
  6. Stimuleaza sistemul imunitar. Papadia are si unele proprietati antimicrobiene ,astfel ajuta organismul sa lupte impotriva agentilor patogeni.
  7. Previne anemia. Consumul regulat de sirop de papadie poate reduce riscul de anemie fiindca contine fier, vitamine și proteine in concentratii suficiente.

Cu siguranță, acest sirop de papadie și miere va aduce un strop de dulceață în casele voastre. Nu uitați, acest sirop este plin de beneficii pentru sănătatea voastră: ajută la ameliorarea funcționării ficatului, stimulează digestia, reglează nivelul de zahăr din sânge, ajută la slăbit și chiar stimulează sistemul imunitar. Așadar, nu ezitați să încercați această rețetă!

Vă doresc să vă bucurați de procesul de gătit și să vă delectați cu rezultatul.

Nu uitați să împărtășiți rețeta cu prietenii și familia dvs. și să ne spuneți cum a ieșit.

Până la următoarea rețetă, să aveți zile pline de bucurii și sănătoase!